Nalazite se u > Što je EM®
Što je EM®
          EM™ je skraćenica od "Efektivni Mikroorganizmi™". Ime je nadjenuo prof. dr Teruo Higa, koji je otkrio, proučio i razvio EM™ koji se sastoji od raznih učinkovitih, korisnih i nepatogenih mikroorganizama proizvedenih prirodnim putem, koji nisu kemijski sintetizirani niti dobiveni genetičkim inžinjeringom. Dolaze u tekućem obliku, imaju široku primjenu, nema negativnih učinaka, korisni su za biljke, životinje, ljude. EM™ živi od našeg otpada, dok mi živimo od "njihovog otpada" koji se jednostavno pretvara u zdrav okoliš za nas u kojem EM™ postaje inaktivan, dakle, može se ostvariti uzajamna suradnja. Mikroorganizmi postoje, naravno, u cijeloj okolini od pukotina u stijenama pa do naših unutarnjih organa. U našem okruženju danas prevladavaju mikroorganizmi odgovorni za truljenje organske tvari koji uzrokuju bolesti kod organizmima. EM™ ima potencijal da suzbija mikroorganizme uzročnike truljenja i da ovisno o uvjetima dominira u ovoj sferi te reanimira okolicu kroz proces fermentacije za razliku od procesa truljenja, a živi organizmi, kao i anorganski materijali su u tom slučaju sposobni da spriječe propadanje materijala. Pod propadanjem materijala ovdje se misli na djelovanje aktivnog kisika ili slobodnih radikala kroz koje organizam i anorganski materijali korodiraju (npr. korozija željeza). EM™ se na taj način može smatrati i kao antioksidans.
          Tehnologija bazirana na efektivnim mikroorganizmima EM-1™ naziva se EM Tehnologija™ i kao takva se primjenjuje u preko 130 zemalja svijeta, a u 12 zemalja primjenjuje se kao državni program u ekološkom uzgoju i proizvodnji zdrave hrane (Butan prva 100% organska zemlja na svijetu). EM tehnologiju™ mnogi smatraju i imunosistemom Planete Zemlje jer njenom primjenom osiguravamo čiste vode, tlo i zrak te zdrav razvoj ljudskoga, biljnog i životinjskog svijeta. Njome je moguće neutralizirati štetno djelovanje teških metala, radijacije, elektromagnetskog zračenja, štetnih isparavanja i plinova nastalih kemijskim reakcijama u otpadnim vodama, na odlagalištima otpada, u industriji itd.
          Efektivni mikroorganizmi svojim antioksidacijskim procesima utječu na zdravlje kod ljudi, jačaju imunitet i u suradnji sa prirodnim procesima osiguravaju zdravo stanje organizma, otpornost na bolesti te usporavaju proces starenja (EM-X GOLD). Za primjer se može navesti Okinawa, Japan gdje se em tehnologija primjenjuje u svakodnevnom životu i gdje živi preko 15 000 stogodišnjaka,čija se dugovječnost između ostalog može pripisati i toj tehnologiji.
Svakako je važno napomenuti da se navedeno ne odnosi na mnoge takozvane "efektivne mikroorganizme" jer su efektivni mikroorganizmi točno definiran proizvod koji sadrži 80 raznih mikrobnih skupina i čija sinergija postiže navedene učinke,dok takozvani "efektivni mikroorganizmi" predstavljaju imitacije koje samo po boji, mirisu i izgledu sliče originalu ali nemaju sinergijski efekt originala koji im daje navedena svojstva.

Sve o EM TehnologijiŸ možete saznati na stranicama EMRO Japan klikom na baner koji se nalazi s lijeve strane.