Nalazite se u > Pčelarstvo
PČELARSTVO I EM
EM PROBIOTIK - dodatak hrani za pčele koji sadrži efektivne mikroorganizme EM-1 

PROIZVOD ZA EKOLOŠKU I KONVENCIONALNU PROIZVODNJU MEDA I ZAŠTITU PČELA


Klimatske promjene su nam donijele cijeli niz novih izazova za naše zdravlje i sav živi svijet koji nas okružuje. Naše pčele, koje su nam milenijima davale izuzetno zdravu i ljekovitu hranu, ovim promjenama su izuzetno pogođene. Prevencija je pravi lijek za svaku bolest, a redovitim korištenjem EM probiotika značajno poboljšavamo imunološki sustav pčela. 


Prednosti proizvoda :

-   Sprječava razvoj bolesti pčela, 
-  Štiti sluznicu crijeva u pčela 
obogaćuje ih korisnom mikroflorom, a time crijevna flora proizvodi antibakterijske tvari protiv uzročnika crijevnih bolesti, te sprječava štetno djelovanje noseme cerane i drugih bolesti pčele. 
-   Poboljšava imunološki sustav pčela.
-   Smanjuje invadiranost Varroe, PH proizvoda je 3,5 - te Varroa u takvim uvjetima otpada s pčele.
-   Smanjuje pojavu voskovog moljca - Galerija mellonela 
-   Stabilizacija zajednica koje su oslabljene zimi

Proizvod se dodaje u higijenske pojilice (kišnica, izvorska ili bunarska voda), primjkenjuje raspršivanjem po pčelama, okvirima, unutrašnjosti košnice, uokolo košnice (posebice leta), za higijenu alata i opreme, dodaje se sirupu i pogači za prihranu. Proizvod se koristi i za higijenu alata i opreme.


Tijekom vegetacije pčele se prskaju s 3-5 postotnom otopinom kod svakog otvaranja košnice i tako se stvaraju optimalni higijenski uvjeti u košnici. Oslabjele zajednice zimi prskaju se svakih 7-10 dana s 3-10 postotnom otopinom što poboljšava preživljavanje i vitalnost pčela, dajući im otpornost na nosemu ceranu, američku gnjiloću legla, vapnenasto leglo, razne viruse, a redovnom primjenom utiće i na suzbijanje varoe i voskovog moljca.


Pčele su pri redovitom prskanju otpornije na štetne učinke najčešće korištenih pesticida.


Korištenjem EM Probiotika smanjuje se korištenje većine farmakoloških sredstava. Nakon primjene farmakoloških sredstava kod pčela EM Probiotik pomaže pčelama da obnove svoje prirodno stanje.


Glavni mikroorganizmi u EM-u su: bakterije mliječne kiseline (Lactobacillus casei), fotosintetske bakterije (Rhodopseudomonas palustris), kvasac (Saccharomyces cerevisiae) te drugi korisni mikroorganizmi iz prirode.


Sinergijskim djelovanjem mikroorganizama u EM-u bitno se jača imunološki sustav pčele. Ta probiotička hrana osigurava zdravu mikrobnu floru u probavnom traktu pčele i u cijelom njenom domu te predstavlja snažnu branu brojnim bolestima pčele. To je metoda kojom EM razvija svoje djelovanje u čitavoj košnici. 


Proizvod nije genetski modificirana i potpuno je siguran za ljude, životinje i biljke.

Proizvodi se u skladu s propisima Europske komisije za proizvode koji se mogu koristiti u organskoj poljoprivredi i ne zahtijeva dodatnu potvrdu.


Kvaliteta, učinak i sigurnost primjene bez poznatih štetnih djelovanja garantirana je primjenom EM-1® koji se primjenjuje više od 30 godina u više od 150 zemalja svijeta. EM Probiotik za pčele možete kupiti u prodavaonicama PIP i MEDIN SAN ili naručiti dopisom na e-mail emtehri@emtehri.com ili pozivom na broj 051 673 230. 


Cijena 0,5 Lit. EM Probiotik je 45 kn. 


 
Efektivni mikroorganizmi® i pčelarstvo - iskustva iz Argentine ( više ovdje ) i Grčke ( više ovdje ).


Kada kupujete EM® pitajte distributera o kontroli kvalitete i porijeklu proizvoda.
Pravi EM® je pod kontrolom EMRO Japan (prof. Teruo Higa). Prepoznati ga možete po međunarodnom EM® logu i hologramu na ambalaži.
Naši kupci mogu biti sigurni da koriste izvorni EM® kojeg uvijek karakterizira kvaliteta i pozitivni učinci koji se postižu primjenom.