Nalazite se u > Pčelarstvo
Preuranjeno proljeće
Ove (2019.) godine proljeće je nastupilo već početkom veljače i ovo je vrlo opasno razdoblje za pčelinju zajednicu. Matica intenzivno nese, potaknuta obiljem peludi koje pčele unose u košnicu. No, još uvijek smo u zimi i ne bi bilo ništa neobično da nas zahvati hladni val s temperaturama i do ispod -10°C.

Korištenje EM probiotika zimi
Korištenje EM probiotika u pčelarstvu sve se više širi diljem svijeta. Na forumu APNAN na Tajlandu, uz sudjelovanje predavača iz 11 zemalja, dr.sc. Ivana Tlak Gajger predstavila je rezultate istraživanja o utjecaju EM probiotika na pčelu. Ovaj znanstveni rad proveden je u suradnji Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, Kmetijskog inštituta u Ljubljani i Instituta Ruđer Bošković iz Zagreba.

SAVJET PČELARIMA KOLOVOZ 2018
Izostanak mednih vjenaca i manjak meda u košnici

Damir Rogulja
10000 Zagreb
098/322413

S EM-om obilježen Dan planeta Zemlja u Zagrebu
U Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu, danas, 22.04.2018. na Dan planeta Zemlje predavanje je održao Damir Rogulja, pčelar i organski poljoprivrednik.
Predavanje je održano u sklopu „pučkog placa“ na kojem su nastupili eko gospodarstva i udruge sa svojim domaćim proizvodima.
Rogulja je naglasio da je pčela medarica, kao i drugi oprašivači, izuzetno značajna u opstanku vrsta na našem planetu. Pčela je i bioindikator stanja okoliša, a proizvodi pčelinje košnice su izuzetno kvalitetna hrana i lijek koji ne izaziva apsolutno nikakve neželjene nuspojave.


Pčele početkom ožujka 2018. u ozbiljnoj opasnosti!

Prema svim hidrometeorološkim podacima postoji velika vjerojatnoća da ulazimo u proljeće koje će mnoge pčelare zaviti u crno.

Nadprosječno topli siječanj s temperaturama koje su u mnogim krajevima bilježile povijesne vrijednosti i probudile prirodu, potjerale su i pčelinje zajednice na rani razvoj legla. Mnogi pčelari su zadovoljno trljali ruke gledajući užurbani unos peludi na letima svojih košnica.

Hladni val polarne hladnoće, pri kraju veljače, s obilnim snijegom i temperaturama daleko ispod ništice koji se protegnuo na desetak dana, mnogim pčelarima je smrznuo osmjeh na licu.PČELARSTVO I EM

EM PROBIOTIK - dodatak hrani za pčele koji sadrži efektivne mikroorganizme EM-1

PROIZVOD ZA EKOLOŠKU I KONVENCIONALNU PROIZVODNJU MEDA I ZAŠTITU PČELA

Klimatske promjene su nam donijele cijeli niz novih izazova za naše zdravlje i sav živi svijet koji nas okružuje. Naše pčele, koje su nam milenijima davale izuzetno zdravu i ljekovitu hranu, ovim promjenama su izuzetno pogođene. Prevencija je pravi lijek za svaku bolest, a redovitim korištenjem EM probiotika značajno poboljšavamo imunološki sustav pčela.